Gäst
Logga in

Trafikdagar 18 -19 November 2023

Det har nästan blivit en tradition att arrangera lite trafikdagar i November så även detta år hade vi planerat och fixat för en helg med trafikspel.
Vi har en blanding av medlemmar och några gäster på totalt 15 anmälda, tyvärr fick några lämna återbud så vi blev 11 personer som slöt upp på lördagsmorgon med lok och vagnar till spelet. Leif Halldeberg hade ritat och pusslat ihop en bana som jag tror slog nytt rekord i längdmeter , Stefan Fjällemark hade knåpat ihop ett trafikspel för 12 personer.
Trafiken och fordon avspeglades i en blandad epok men med fokus på epok 5. Men som alltid finns det lite vagnsbrist så det rullade även lite epok 4 vagnar på banan.

Det fanns många uppdrag som lokförare med olika klassing av svårighetsgrad. Ett var enklare uppdrag som att köra rälsbussen medan tre var betydligt svårare med t.ex rangering, utbyte av vagnar på lite trixiga stationer/linjeplatser/ industriområden . Det fanns en hel del små speciela grejer att komma ihåg som lokförare, som t.ex att inte glömma nykel till den låsta linjeplatsen Kluringared, eller att inte glömma hänga på fiskvagnen som skulle med ett persontåg på morgonen. Det är kul när det finns lite extra grejer att komma ihåg under tiden man kör tåg. Stefan hade fixat med sin mjukvara för trafikspel och nya funktionen verkade fungera bra, självklart var Stefan öppen för förbättringar och en del idéer diskuterades.

Men i en go anda klarades dom flesta uppdrag ut och trafikdygnen avlöste varandra. Vi hann med 4 trafikdygn under helgen.
Vi tacka för en trevlig helg med skratt god gemenskap. Stort tack till alla som bidrog på ett eller annats sätt.

 

Vid tangenterna , Fredrik Pettersson