Gäst
Logga in

Föreningen bildas och lite historia

 

Allt började med en ide om att bilda en klubbverksamhet där man tillsamman kunde köra och bygga modelljärnväg i modulform mellan de träffar som besöktes.

 

Januari 2012

Föreningen bildades i Fredrik Pettersson kök en kväll efter att idén om förening diskuterats och aktualiseras isamband med Värnamo Moduldagar 2012.

Ett krav för att komma igång var en lokal för att kunna bygga upp anläggningar och ha klubbträffar i.

 

Föreningen bildades den 27 Januari 2012, och ett kort tag efter dök ett erbjudade upp om en lokal som fanns tillgänglig och sedan är resten historia!

 

April/Maj 2012

För att anpassa lokalen till vårt ändamål behöves en dörr monteras upp. Då vi fick tillträde till lokalen i April så blev prio 1 att bygga en mellanväg och montera en dörr.

Tre strävsamma amatörsnickare jobbade en kväll med detta.

Se bild 1

 

Maj/Juni 2012

Klubben får ett tågmagasin sponsrat av Göran Ollen. Arbetsnamnet är Magdeburg.Göran skänker två moduler, totalt 4 meter, med benstativ IKEA samt spår och växlar, växelmotorer.

För att få stuktur på själva byggandet, skapas en projektgrupp.

Under sommar avlider dock Göran. Klubben beslutar byta namn på projektet till Projekt Göransberg.

 

 

 

Bild 1.Fredde och Johnny, Jonas O håller i kameran 

September 2012

Då belysningen i taket varit något dålig, monterade Leif H tillsammans med Andreas på Värnamo Tele & Larm AB upp de 6 armaturer som Proton Lightning AB sponsrat oss med. 

Ett stort TACK till Er!

 

Oktober 2012

Anne-Marie Ollen donerar kurvmoduler till klubben från dödsboet efter Göran Ollen.

 

Oktober 2014
Vi flyttat till vår nya lokal i Mossle/Helmershus och vi får nu många fler kvadratmetrar att vistas på. Under hösten städas, målas och byggs det i nya lokalen.

 

 

 

 

 
Ansv: Fredrik Pettersson