Gäst
Logga in

FREMO träff i Rendsburg Tyskland 1/5 - 4/5

Uppdaterad med fler bilder och videos 140509 kl:17:05

 

Efter mycket planerade så var dagen D framme, släpen var välfyllda och resan till tyskland gick via Götebeorg-Kiel med färja med övernattning, därefter dom sista 4 milen, mellan Kiel och Rendsburg gick som en dans.

 

Kristineberg som var först i den planerade montering av alla moduler på den svenska delen skulle skruvas in vid 15:20 så vi var igod tid då vi anlände vid ca 11. Många moduler var redan på plats.

Ca 15:40 var det dags för Kristineberg att anslutas mot Danmark, efter kontrollmätning av positionen i lokalen var det klartecken. Sedan växte den svenska delen och den norska delen snabbt. Någon timme efter kom Loconet kablaget och sedan en av dom 3 centralerna som placerades vid Kristineberg och den norska tågmagasinet Solåsen.

 

Kl 20 var det dags för full ett beslastningstest på centraler och Loconet. Dvs alla handtag, lok mm skulle köras med under ca 1 timme. Allt gick vägen , förutom klockorna som gick lite osynkat.

 

Fredag hade två trafikspel som skulle köras med vagnar och lok från 1965, på ca 2,5 timme vardera och som på dom flesta trafikspel var det lite kaos under första spelet.

Lördagen kördes ytterligare ett spel 1965, sedan var det dags att byta ut rullande under nästa spel till 1975 vilket jag upplevde lite överdrivet men idén var ganska kul då bla danskarna håll hårt på att byta lok, att loket skulle in i stall och , ja tom tankas innan man fick köra iväg.

 

Att komma ner och se så många "snygg byggen" och insprireras av alla andra. Jag besökte Rendsburg 2012 och det inspirerade mig att börja bygga Kristineberg. Tror att alla av oss som var på plats åkte hem med någon ny idé till modul eller förbättring. Att sedan se H0 USA och American N och moduler i Nollan var kul. Totalt hade man ca 1800 + 1200 m2 fyllda, lite säljare var också på plats.

 

mvh

Fredde

 

 

 

 

 

 

 

 

En dröm är väl ett kraftigt skogsområde!!

 

På Bambergstation
Kolla luftledningarna, Kolla in dom 4! i personalen framför dom två skärmarna med det helt datorstyrda ställverket!

En har t.om knäpp händerna!

 

 

 

 

 

   

 

På American H0 hittade vi en svensk som Dispather ( Trafikledare )

 

 

Video 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Video American N ( Håll koll vid ca 4:40 - då dyker dom upp svenskarna)